Od piątku likwidatorem w kopalni jest nieznany panu prezydentowi Wojciech Wąsik. Pierwsze stanowisko obsadzone w "pełnej przejrzystości". Przyszły tydzień przyniesie zapewne następne zmiany stanowisk obsadzanych "młodymi fachowcami w drodze konkursu""Admin pisze:Znów mamy ciszę wyborczą?
A co konkretnego wiadomo u nas?
Zmiany kadrowe: czas na prawdę
"
Ostatnio zmieniony 14-12-2014 14:58 przez alek, łącznie zmieniany 1 raz.
"Jak by na to nie patrzeć wybór wg. fachowości."
Ostatnio zmieniony 14-12-2014 15:46 przez olala, łącznie zmieniany 1 raz.
"pierwszy, duuuuuży minus"
Ostatnio zmieniony 14-12-2014 15:59 przez słoik, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nadaje się do tego. Przynajmniej dwóch grubasów już tam nie będzie. A tak poza tym to zgodnie z obietnicą nie został vice. Teraz chyba kolej na najlepiej zarabiających naczelników czy też właściwiej naczelniczek."
Ostatnio zmieniony 14-12-2014 16:01 przez vinz, łącznie zmieniany 1 raz.
"Przychylam się do opinii poprzedników, że wydawanie pieniędzy na promocję zalewu (dla mnie ten zbiornik nigdy jeziorem nie był ) w obecnym stanie rzeczy to czysta głupota. Bo co my mamy do zaproponowania ??? Trochę wody i trochę piasku ... A gdzie tych "promocyjnych" turystów położyć choćby spać. Jakie zyski osiągnął Tarnobrzeg z tej promocji w postaci "Lata z Radiem" itp. inicjatyw. Ile zostło wydane a jakie z tego mają zyski miasto i mieszkańcy ??? Albo kiedy takie zyski będą ??? Promuje się coś po to by na tym zarabiać. A my czy zarabiamy ??? A jeśli nie to kiedy będziemy zarabiać ??? Mam wrażenie, że wszystko zaczęto robić od dupy strony.
Zamiast jakiejkolwiek infrastruktury - choćby pola namiotowego, zamiast próby współpracy ościennymi gminami, miastami, miejscowościami (Baranów Sandomierski, Sandomierz, Iwaniska ....) w sferze turystki my wydajemy kasę na promocję, która jak się okazuje niewiele daje - by nie powiedzieć NIC.
A z tym Wąsikiem to sprawdzone info ??? Jeśli tak to faktycznie WIELGACHNY minus."
Zamiast jakiejkolwiek infrastruktury - choćby pola namiotowego, zamiast próby współpracy ościennymi gminami, miastami, miejscowościami (Baranów Sandomierski, Sandomierz, Iwaniska ....) w sferze turystki my wydajemy kasę na promocję, która jak się okazuje niewiele daje - by nie powiedzieć NIC.
A z tym Wąsikiem to sprawdzone info ??? Jeśli tak to faktycznie WIELGACHNY minus."
Ostatnio zmieniony 14-12-2014 16:48 przez Jasiek, łącznie zmieniany 1 raz.
"
Edytowany przez alek o 14-12-2014 - 16:41. "
Informacja prawdziwa na 99 %. Spodziewam się ,że obsadzanie wszystkich stanowisk wbrew wcześniejszym zapowiedziom tak będzie wyglądać.Jasiek pisze: A z tym Wąsikiem to sprawdzone info ??? Jeśli tak to faktycznie WIELGACHNY minus.
Edytowany przez alek o 14-12-2014 - 16:41. "
Ostatnio zmieniony 14-12-2014 17:38 przez alek, łącznie zmieniany 1 raz.
"
Ciekawe co teraz mają do powiedzenia ? a swoją drogą to od razu wiadomo gdzie będą zawierane wszelkie transakcje z kopalnią
Optymizmu ciąg dalszy bo nadciąga fala fachowców za którymi na pewno naciągną inwestorzy................."
Jak pisałem o tym jeszcze przed wyborami to niektórzy traktowali to jak obrazę majestatualek pisze:Od piątku likwidatorem w kopalni jest nieznany panu prezydentowi Wojciech Wąsik. Pierwsze stanowisko obsadzone w "pełnej przejrzystości". Przyszły tydzień przyniesie zapewne następne zmiany stanowisk obsadzanych "młodymi fachowcami w drodze konkursu"Admin pisze:Znów mamy ciszę wyborczą?
A co konkretnego wiadomo u nas?
Ciekawe co teraz mają do powiedzenia ? a swoją drogą to od razu wiadomo gdzie będą zawierane wszelkie transakcje z kopalnią
Optymizmu ciąg dalszy bo nadciąga fala fachowców za którymi na pewno naciągną inwestorzy................."
Ostatnio zmieniony 14-12-2014 18:31 przez swój, łącznie zmieniany 1 raz.
"Słowo dotrzymane, wbrew straszeniu WW nie będzie wiceprezydentem.
Ktoś się spodziewał, że Pan Niedbałowski pozostanie na stanowisku?
A propos transakcji, to też wszyscy chyba się spodziewali, że nie będą raczej zawierane u Pani W."
Ktoś się spodziewał, że Pan Niedbałowski pozostanie na stanowisku?
A propos transakcji, to też wszyscy chyba się spodziewali, że nie będą raczej zawierane u Pani W."
Ostatnio zmieniony 14-12-2014 18:58 przez admin, łącznie zmieniany 1 raz.
"
pamiętacie taki film, który miał być promocyjny, a nosiła tytuł ta chała"Wakacje z TBG" - była tam turystka, co to przyjechała nad jezioro, piła wino pod chmurką i nocowała w starej szopie - i niewiele się zmieniło, bo zaplecze kulinarno - hotelowe bliskie zeru
sam pomysł promocji jeziora w radiu dla mnie jest szalony - szum fal nadawać???? wrzaski taplającej się dzieciarni??? szanty w wykonaniu piwoszy??
pytanie co tu należy promować i do kogo adresować promocję? samo jezioro - to dla przyjezdnych z niedaleka, więc umówmy się - w niedalekiej okolicy już wiedzą i nie ma sensu kasy na to przeznaczać
co do Wąsika, to wg mnie nadaje się na likwidatora skoro jest syndykiem - nie ma przecież za zadanie wskrzeszenia kopalni - kompetencje Niedbałowskiego były mniejsze
jeśli jeszcze będzie pobierał mniejszą kasę niż Niedbałowski, to kopalni bilans wyjdzie na plus
oczywiście, że niechętni nowej władzy z góry wiedzą, że będzie źle - ja poczekam bardziej cierpliwie"
zgadzam się z przedmówcąJasiek pisze:Przychylam się do opinii poprzedników, że wydawanie pieniędzy na promocję zalewu (dla mnie ten zbiornik nigdy jeziorem nie był ) w obecnym stanie rzeczy to czysta głupota. Bo co my mamy do zaproponowania ??? Trochę wody i trochę piasku ... A gdzie tych "promocyjnych" turystów położyć choćby spać. Jakie zyski osiągnął Tarnobrzeg z tej promocji w postaci "Lata z Radiem" itp. inicjatyw. Ile zostło wydane a jakie z tego mają zyski miasto i mieszkańcy ??? Albo kiedy takie zyski będą ??? Promuje się coś po to by na tym zarabiać. A my czy zarabiamy ??? A jeśli nie to kiedy będziemy zarabiać ??? Mam wrażenie, że wszystko zaczęto robić od dupy strony.
pamiętacie taki film, który miał być promocyjny, a nosiła tytuł ta chała"Wakacje z TBG" - była tam turystka, co to przyjechała nad jezioro, piła wino pod chmurką i nocowała w starej szopie - i niewiele się zmieniło, bo zaplecze kulinarno - hotelowe bliskie zeru
sam pomysł promocji jeziora w radiu dla mnie jest szalony - szum fal nadawać???? wrzaski taplającej się dzieciarni??? szanty w wykonaniu piwoszy??
pytanie co tu należy promować i do kogo adresować promocję? samo jezioro - to dla przyjezdnych z niedaleka, więc umówmy się - w niedalekiej okolicy już wiedzą i nie ma sensu kasy na to przeznaczać
co do Wąsika, to wg mnie nadaje się na likwidatora skoro jest syndykiem - nie ma przecież za zadanie wskrzeszenia kopalni - kompetencje Niedbałowskiego były mniejsze
jeśli jeszcze będzie pobierał mniejszą kasę niż Niedbałowski, to kopalni bilans wyjdzie na plus
oczywiście, że niechętni nowej władzy z góry wiedzą, że będzie źle - ja poczekam bardziej cierpliwie"
Ostatnio zmieniony 14-12-2014 19:03 przez inn, łącznie zmieniany 1 raz.
"I to jest w brew pozorom bardzo dobra decyzja szkód wielu nie wyrządzi jeszcze żeby sciągnął sobie paru przyjacół na czele z pierwszymi dziennikarzami Panem P i Paną K i niech tam nawet ......
Gorzej jakby chciał zająć się np. funduszami unijnym czy inwestycjami albo sportem no może... na boksie to chyba się zna"
Gorzej jakby chciał zająć się np. funduszami unijnym czy inwestycjami albo sportem no może... na boksie to chyba się zna"
Ostatnio zmieniony 14-12-2014 19:07 przez ksmag, łącznie zmieniany 1 raz.
"
Oj naiwny narodzie! Już Nadbereżny w STW zarabia mniej. Będzie zarabiał tyle ile Niedbałowski a może nawet będzie jakaś podwyżka. Stanowisko lepsze niż vice prezydenta , mniej obowiązków i kasa większa . Ciekawe czy będzie składał oświadczenia majątkowe .inn pisze: jeśli jeszcze będzie pobierał mniejszą kasę niż Niedbałowski, to kopalni bilans wyjdzie na plus
oczywiście, że niechętni nowej władzy z góry wiedzą, że będzie źle - ja poczekam bardziej cierpliwie
Nie chodzi o kompetencje , tylko o zasady jakimi miał kierować się prezydent Kiełb. Miało być tak pięknie, przejrzyście , stanowiska obsadzane w drodze konkursu a mamy to samo co było wcześniej. Po co było tyle mówić i obiecywać zmiany?"inn pisze: co do Wąsika, to wg mnie nadaje się na likwidatora skoro jest syndykiem - nie ma przecież za zadanie wskrzeszenia kopalni - kompetencje Niedbałowskiego były mniejsze
Ostatnio zmieniony 14-12-2014 20:41 przez alek, łącznie zmieniany 1 raz.
"Trzeba zatem patrzeć na ręce. Kto i za ile sprzedaje działki kolesiom i co ma w zamian, czy działa wówczas strona internetowa, ewentualnie czy ceny są śmieszne, czyli według WW "komiczne, zabawne". Trzeba patrzeć na oświadczenia majątkowe i nagrody."
Ostatnio zmieniony 14-12-2014 21:06 przez admin, łącznie zmieniany 1 raz.
"patrzeć trzeba - MMT patrzyło i wypatrzyło - tylko ~alek nie musi patrzeć, on już wie
BTW było u Kiełba o fachowcach i pasjonatach, a czy o konkursach?? na niektóre stanowiska konkursy są wymagane, na inne nie
już nie chcę wspominać, jak to z konkursami bywało i kiedy fora ogłaszały zwycięzców
moim zdaniem headhunter może być skuteczniejszy w doborze kadry niż te konkursiki"
BTW było u Kiełba o fachowcach i pasjonatach, a czy o konkursach?? na niektóre stanowiska konkursy są wymagane, na inne nie
już nie chcę wspominać, jak to z konkursami bywało i kiedy fora ogłaszały zwycięzców
moim zdaniem headhunter może być skuteczniejszy w doborze kadry niż te konkursiki"
Ostatnio zmieniony 14-12-2014 21:15 przez inn, łącznie zmieniany 1 raz.
"Oprócz sławnych konkursów była też cała fala zaskakujących "rezygnacji"."
Ostatnio zmieniony 14-12-2014 21:23 przez admin, łącznie zmieniany 1 raz.
"
Było i o konkursach i o przejrzystych zasadach. Mnie to ani ziębi ani grzeje ale takie nominacje tylko pokazują , że zmian w zasadach obsadzania stanowisk nie będzie. O ile na vice może powoływać kogo chce , to jednak na likwidatora wypadało by ogłosić konkurs."inn pisze:patrzeć trzeba - MMT patrzyło i wypatrzyło - tylko ~alek nie musi patrzeć, on już wie
moim zdaniem headhunter może być skuteczniejszy w doborze kadry niż te konkursiki
Ostatnio zmieniony 14-12-2014 21:33 przez alek, łącznie zmieniany 1 raz.
"
A zawnioskował nie kto inny tylko koleś z "partyji", który wcześniej donosił do mediów ile to nie zarabiał poprzednik.
Skąd my to znamy."
Nadbereżny dostał maksymalną dostępną dla Prezydenta stawkę. Więc przykład bez sensu.Oj naiwny narodzie! Już Nadbereżny w STW zarabia mnie
A zawnioskował nie kto inny tylko koleś z "partyji", który wcześniej donosił do mediów ile to nie zarabiał poprzednik.
Skąd my to znamy."
Ostatnio zmieniony 14-12-2014 21:56 przez Jasiek, łącznie zmieniany 1 raz.
"
Właśnie o to mi chodziło. PiS zaczął rządy w STW od podwyżki pensji dla prezydenta, dlatego nie spodziewam się , żeby nowy likwidator zarabiał mniej. Zobaczymy czy będą oświadczenia majątkowe."Jasiek pisze:Nadbereżny dostał maksymalną dostępną dla Prezydenta stawkę. Więc przykład bez sensu.Oj naiwny narodzie! Już Nadbereżny w STW zarabia mnie
Skąd my to znamy.
Ostatnio zmieniony 14-12-2014 22:24 przez alek, łącznie zmieniany 1 raz.
"Chyba nie podwyżki. Poprzedni chyba zarabiał tyle samo, a nawet więcej, bo miał dodatek za wysługę lat.
Po prostu pensja pozostała maksymalna możliwa, a wnioskował o to gość, który krytykował zarobki Szlęzaka."
Po prostu pensja pozostała maksymalna możliwa, a wnioskował o to gość, który krytykował zarobki Szlęzaka."
Ostatnio zmieniony 14-12-2014 22:26 przez admin, łącznie zmieniany 1 raz.
"W piątek Wojciech Wąsik zastąpił Roberta Niedbałowskiego jako likwidatora Kopalni Siarki Machów SA. Szef MMT będzie co miesiąc zarabiał 4 średnie krajowe czyli więcej niż nasz nowy prezydent, a dodatkowo przysługiwać mu będzie 3 m-c odprawa. Walne na którym Grzegorz Kiełb odwołał Niedbałowskiego, a powołał swojego kolegę Wąsika odbyło się w kancelarii notarialnej Pani notariusz Tęczy-Wąsik (prywatnie żony Pana Wojtka). Gratulacje za przywracanie normalności."
Ostatnio zmieniony 15-12-2014 01:28 przez kadrowiec, łącznie zmieniany 1 raz.